Slotenmaker gedekt door verzekering: wat je moet weten bij inbraakschade

Inhoud

Als huiseigenaar of huurder krijg je weleens te maken met kapotte sloten en de noodzaak om deze te laten vervangen door een slotenmaker. Dat kan zijn omdat dit door eigen toe doen is gebeurt (iedereen vergeet zijn sleutel weleens) of het slot het leven heeft gegeven, sleutel is afgebroken of er een andere defect optreedt. De kosten voor het vervangen van sloten kunnen behoorlijk oplopen, je kunt in onze blog lezen wat een slotenmaker in Amsterdam kost, waardoor veel mensen zich afvragen of deze kosten worden gedekt door hun verzekering. In dit artikel bespreken we wanneer de kosten van een slotenmaker gedekt zijn door de inboedel- of opstalverzekering en wat je kunt doen om een claim in te dienen.

Oorzaken van defecte sloten en de rol van de verzekering

Als er geen inbraakschade is van het slot of aan de voordeur is de kans klein dat je je kosten vergoed krijgt. De vergoeding voor de kosten van een slotenmaker hangt namelijk grotendeels af van de oorzaak van het defect. Als de sloten simpelweg versleten zijn door ouderdom, zal de verzekering de kosten niet dekken. Verzekeraars beoordelen claims op basis van wie verantwoordelijk is voor de schade. Als je bijvoorbeeld je sleutels in huis vergeet en de deur achter je dichttrekt, wordt dit gezien als eigen schuld (domme pech dus). Wil je kosten besparen en zelf de deur openen dan hebben wij een paar tips voor je in onze blog over hoe je zelf een dichtgevallen deur kunt openen.  Als je sleutels echter gestolen worden samen met je tas, heb je een grotere kans dat de kosten voor het openen van je deur worden vergoed.

Reparatiekosten slotenmaker na een woninginbraak

In het geval van een woninginbraak en inbraakschade worden de kosten voor het vervangen van kapotte sloten meestal wel gedekt door de verzekering, mits je de juiste verzekering hebt afgesloten. Als inbrekers je deur hebben geforceerd, moet de inbraakschade gerepareerd worden. Een slotenmaker zal dan dezelfde dag nog langskomen om het slot te vervangen. Zorg ervoor dat je eerst foto’s maakt van de schade en de politie inschakelt. Het politierapport en de foto’s zullen het indienen van de claim bij de verzekering een stuk makkelijker maken.

 1. Noodzaak van vervanging door eigen schuld In veel gevallen oordeelt een verzekeraar dat de schade aan kapotte sloten door eigen schuld is ontstaan. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer je per ongeluk de deur achter je dichttrekt of een sleutel afbreekt. In de meeste situaties kun je deze kosten niet verhalen op je verzekering. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je duidelijk kunnen aantonen dat de kapotte sloten buiten jouw schuld om zijn ontstaan.
 2. Schakel een betrouwbare slotenmaker in omdat je niet met zekerheid kunt zeggen of je verzekering de kosten van een slotenmaker zal vergoeden, is het belangrijk om een betrouwbare slotenmaker in te schakelen. Een geverifieerde slotenmaker, zoals de experts van loksmith.nl, kan je helpen en adviseren over het indienen van een schadevergoedingsclaim om de kosten voor werkzaamheden op de verzekering te verhalen.

Bij locksmith.nl lossen wij inbraakschade en het herstel van het slot binnen 30 minuten op. Wil je weten wat dat kost? Bekijk de onze prijzen of bel met 085-4000911

Relevant

Tess van Tessted.com testte Locksmith.nl voor haar buurvrouw

Mezelf buitengesloten

Ik had mezelf buitengesloten in Amsterdam, nou ja ‘ik’, ik niet maar mijn buurvrouw wel. En zoals een goede buur betaamt, schiet

Screenshot van een online discussie over slotenmakersdiensten.

Lijst betrouwbare slotenmakers

Het is de missie van locksmith.nl om de malafide slotenmakers buiten de deur te houden. Daarom besteden wij veel tijd en aandacht

Wat onze klanten over locksmith.nl zeggen

Onze spoed prijzen

Hieronder vind je de all-inclusive tarieven terug die wij rekenen voor het schadevrij openen van een deur bij spoed. U betaalt geen voorrijkosten (daar doen wij niet aan) en ontvangt een gratis vervangend SKG 2 30mm x 30mm Noodslot*!

 • Dagtarief (06:00 – 18:00): €95
 • Avondtarief (18:00 – 00:00): €170,-
 • Nachttarief (00:00 – 06:00): €199,-
   
 • Weekendtarief overdag (06:00 – 18:00) (zaterdag, zondag en feestdagen): €170,-
 • Weekendtarief Nacht (00:00 – 06:00) (zaterdag, zondag en feestdagen): €199,-

 • Voorrijkosten € 24,99
   

*Alle prijzen zijn inclusief BTW
** Dus let op, de voorrijkosten moet je nog wel even erbij rekenen;)

De kosten voor materiaal, zoals een nieuw slot, verschilt per slotenmaker en zijn terug te vinden op het profiel van de slotenmaker in de locksmith.nl app. De prijzen zijn altijd inclusief BTW en reiskosten.

Met spoed een slotenmaker nodig? Gebruik dit spoed-formulier en u krijgt binnen 5 minuten de slotenmaker zelf aan de telefoon!

Alle betalingen verlopen digitaal via het locksmith.nl platform. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Geen spoed? Druk hier voor meer informatie