Zelf deur openen tips

Inhoud

Het zal je maar overkomen: je gaat de hond uit laten, Amsterdams druilweer, je hebt haast en geen zin want het regent. Zet je met je trouwe viervoeter een eerste stap buiten de deur en hoppa… Dat ding valt dicht. Sta je dan met trouwe viervoeter en je goede gedrag. Je hebt het weer voor mekaar, jezelf dus buitengesloten. Geen man over boord. Je kunt, als je een beetje handig bent de deur openen. Het probleem is echter dat je gespecialiseerd slotenmaker gereedschap nodig hebt om de deur te openen en je weet dat in Amsterdam de slotenmakers stevig aan de prijs zijn en nou ook niet perse de meest betrouwbare slotenmakers zijn. Je maakt een afweging, bel ik een Amsterdamse slotenmaker of ga ik zelf klussen, hoe moeilijk kan het zijn, toch? Maar met een beetje inventiviteit en tips van ons McGyver jij je wel uit je benarde s(k)loten situatie.

 

 

Tip 1. Gebruik een klerenhanger

Als je deur voorzien is van een brievenbus dan kan je je deur open hengelen met een klerenhanger en een stuk ijzerdraad. Deze bevestig je aan het uiteinde van de klerenhanger om zo een L-vormig haak te creëren waarmee je via de mond van de brievenbus de deurhendel kunt aanraken en met een zwaaiende beweging naar beneden weer van binnenuit open kunt wippen. Een beetje zoals de gemiddelde Amsterdamse inbreker te werk gaat, tenzij die natuurlijk de Bulgaarse methode gebruikt. Nadeel is alleen dat werkt als je dichtgevallen deur niet op slot is gedraaid omdat het cilinderslot dan voorkomt dat de deur open gaat. Dit noemen slotenmakers het nachtschot (deur dicht en slot dicht gedraaid). Vervelende is dat je vaak geen ijzerdraad of een klerenhanger bij je hebt als je bent wezen stappen of de hond bent uitlaten. Vraag je buurman om je te helpen en anders kun je natuurlijk ook locksmith.nl bellen op 085-4000911 (shameless plug hiero) 🙈.

Zelf deur openen tips
Met speciale slotenmaker gereedschap kan je je eigen deur openen (hengelen).

 

Tip 2. Gebruik een dun pasje om te flipperen

Het is ook mogelijk om een deur open te flipperen. De beste slotenmakers, die van locksmith.nl dus, kunnen binnen 10 seconden een dichtgevallen deur openen. Koud kunstje mits WD40 op zak hebt en satijnen handjes hebt. Met een gewoon pasje wil het ook lukken. Gebruik dan vooral niet je bankpas of creditcard, die zijn te dik en stug en bovendien heb je die misschien later ook nog eens nodig, omdat je moet pinnen. Een verzekeringspasjes of die van de sportclub kan uitkomst bieden. Plaats het pasjes en de deurnaad ten hoogte van het slot en wrik deze met kracht en souplesse tussen het slot en de naad, trek vervolgens met kracht het pasjes omhoog om tussen het dagschot en het kozijn te komen. Terwijl je dit doet zet je met je voet kracht op de deur zodat er speling ontstaat. Als je gelukt hebt springt de deur open mits de deur op het dagslot staat (dus het cilinder slot niet is op slot gedraaid is met de sleutel, het zogenaamde nachtschot). Lukt het niet dan kan je altijd nog onze slotenmaker tips terug lezen. Niet gelukt om je Amsterdamse slot te openen? Dan bel je ons op 085-4000911 en komen wij je graag assisteren met de buitensluiting. Wij zijn in Amsterdam met vier slotenmakers actief en kunnen overal, zelfs in de drukke binnenstad en Amsterdamse grachten binnen 30 minuten ter plaatsen zijn met onze slotenmaker.

 

Tip 3. Bel je slotenmaker

De kans is groot dat je geen van de spullen in huis hebt, en al had je ze in huis – hoe kom je er dan bij?! Het beste, ook om schade te voorkomen en dus ook meerkosten, is om een  bonafide slotenmaker te bellen. Dat kost natuurlijk wel geld maar bij locksmith.nl zijn onze prijzen transparant en weet je zeker dat juiste slotenmaker komt en niet een boef. Wij zijn binnen 30 minuten ter plaatsen en als grootste slotenmaker van Nederland dekken wij met onze slotenmakers heel Nederland af van Amsterdam tot Almere en zelfs in Maastricht zijn onze slotenmakers actief!

 

Wij vroegen onze vaste slotenmaker in Amsterdam, Gooi & Almere, Bart Junior over zijn gekste verhalen. Hij kwam laatst een klant tegen in Amsterdam die zijn slot met olijfolie probeerde te openen. Je raadt het al, dat pakte niet goed uit. Gelukkig was slotenmaker Bart snel ter plaatsen in Amsterdam om de dichtgevallen deur te openen en het inmiddels vernielde slot te vervangen.

 

Relevant

Screenshot van een online discussie over slotenmakersdiensten.

Lijst betrouwbare slotenmakers

Het is de missie van locksmith.nl om de malafide slotenmakers buiten de deur te houden. Daarom besteden wij veel tijd en aandacht

Werkbon van slotenmaker met handgeschreven totalen en ondertekening. malafide slotenmaker

Lijst Malafide slotenmakers

Je zou denken dat anno 2024 malafide slotenmakers toch wel verleden tijd moeten zijn, niet is minder waar, helaasch. Onze slotenmakers in

Wat onze klanten over locksmith.nl zeggen

Onze spoed prijzen

Hieronder vind je de all-inclusive tarieven terug die wij rekenen voor het schadevrij openen van een deur bij spoed. U betaalt geen voorrijkosten (daar doen wij niet aan) en ontvangt een gratis vervangend SKG 2 30mm x 30mm Noodslot*!

  • dagtarief (08:00 – 18:00): €120,-
  • avond- en nachttarief (18:00 – 08:00): €195,-
  • weekendtarief (zaterdag, zondag en feestdagen): €225,-

De kosten voor materiaal, zoals een nieuw slot, verschilt per slotenmaker en zijn terug te vinden op het profiel van de slotenmaker in de locksmith.nl app. De prijzen zijn altijd inclusief BTW en reiskosten.

Met spoed een slotenmaker nodig? Gebruik dit spoed-formulier en u krijgt binnen 5 minuten de slotenmaker zelf aan de telefoon!

Alle betalingen verlopen digitaal via het locksmith.nl platform. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Geen spoed? Druk hier voor meer informatie