Inbraakschade in Amsterdam? Wat te doen?

Inhoud

Helaas komt het nog steeds voor: inbraken. Met name in Amsterdam en tijdens de donkere dagen zien wij de inbraakmelding als locksmtih.nl  flink toenemen met als gevolg veel (on)nodig herstelwerk om de inbraakschade aan deuren en sloten te verhelpen..

Inbraakschade in Amsterdam

Het is natuurlijk erg vervelend als het je overkomt. Je komt thuis van een langde dag werken of keert na lang weekend weg in Parijs terug in je paleisje in Amsterdam en komt tot grote schrik bij de voordeur er achter dat deze geforceerd is. Inbrekers gebruiken in Amsterdam vaak de Bulgaarse methode om snel in een huis binnen te komen. In Amsterdam hebben slotenmakers vaak te maken met verouderd hang & sluitwerk wat voor inbrekers natuurlijk een mooie kans is om snel en dus ongezien naar binnen te komen. Helaas zien wij als slotenmakers in Amsterdam dit maar al te vaak gebeuren: oud hang en sluitwerk of onveilige sloten die het een inbreker in Amsterdam maar al te gemakkelijk maken. Maar wat te doen als je de inbraakschade constateert? Wij geven vier tips!

Inbraak melden bij de Amsterdamse politie

Amsterdam is een grote en ook drukke stad, hier door kunnen inbreker vaak door de drukt ongemerkt opereren. Er is weinig sociale controle, het stadsgeluid in Amsterdam laat zich kenmerken door zoemende scooters, heimachines en drill boren. Een brutale inbreker in Amsterdam schuwt dan ook niet om zelf de boor in een deur te zetten en deze open te breken. Het valt immers in al de gedruis niet op. Het eerste wat je moet doen als je de inbraakschade ontdekt, is vast stellen of de inbreker al vertrokken is. Vetrouw je het niet? Bel meteen de Amsterdamse politie, zij reageren doorgaans alert op dit soort meldingen. Heeft het geen spoed omdat de inbreker al met de buit vetrokken is bel dan het algemene nummer van de politie Amsterdam 0800-8844 om melding te maken van de inbraak en aangifte te doen.  Hou meteen ook je telefoon bij de hand om filmpjes en foto’s van de inbraakschade te maken.

Inbraakschade laten herstellen door een slotenmaker in Amsterdam

Je Amsterdamse paleisje moet natuurlijk weer veilig op slot. Je zult daarom meteen een slotenmaker moeten inschakelen om de sloten te vervangen of te herstellen. Via locksmith.nl kun je gemakkelijk, snel en voordelig de inbraakschade laten herstellen. Onze prijzen voor inbraakherstel zijn transparant. In Amsterdam zijn de slotenmakers behoorlijk aan de prijs voorkom daarnaast ook dat je na pech van de inbraak(schade) ook nog eens ten prooi valt aan een malafide Amsterdamse slotenmaker check dus goed met wie je in zee gaat voordat je een slotenmaker belt. Bij locksmith.nl heb je dat probleem gelukkig niet omdat al onze slotenmakers door ons zijn geselecteerd en geverifieerd op kennis & ervaring. Wij zijn daardoor de grootste en meest betrouwbare slotenmaker van Nederland en daar zijn wij trots op. Via locksmith.nl ontvang je altijd een digitale factuur met een overzicht van de uitgevoerd werkzaamheden en kosten. Deze factuur heb je nodig om de melding van inbraakschade bij je verzekeraar te kunnen doen.

inbraakschade in Amsterdam locksmith.nl
Een inbreker kan makkelijk met een schroevendraaier en een klem het slot open breken.

Inbraakschade melden bij de verzekeraar

Meld je inbraak bij schadeverzekeraar of adviseur. Veelal valt dit onder de opstalverzekering of , als je een huurwoning hebt bij de verhuurder. Maak een lijst van alle vermiste goederen en loop dit goed door. Zo voorkom je dat je triviale dingen vergeet zoals een oud sierraad of je oude Dia’s. Hoe vollediger de lijst, hoe beter. Vergeet ook niet de aankoopbewijzen op te zoeken en de inbraak aangifte en foto’s mee te sturen met het schadeformulier. Zo weet je zeker dat alles snel verwerkt wordt en de inbraakschade vergoed wordt door de verzekeraar.

 

De beste sloten tegen inbrekers

In Amsterdam is goed hang en sluitwerk een must. Dat geeft niet alleen een veilig gevoel maar voorkomt ook dat je weer slachtoffer wordt van een inbraak. Let meteen bij de inbraak herstelwerkzaamheden er op dat je goede nieuwe sloten terug plaatst. Als het even kan, gelijk sluitend, dus alle sloten in het huis gebruiken dezelfde sleutel. De meeste verzekeraars vragen om slot van SKG3 niveau met (PKV) certificaat. Dit zijn extra veilig sloten en worden door sommige verzekeraars als polis  eis gezien. Er is tot slot nog een handige tip om een slotenmaker Amsterdam of een inbreker buiten de deur te houden: sloten plaatsen waar iedere inbreker een hekel aan heeft.

Relevant

Screenshot van een online discussie over slotenmakersdiensten.

Lijst betrouwbare slotenmakers

Het is de missie van locksmith.nl om de malafide slotenmakers buiten de deur te houden. Daarom besteden wij veel tijd en aandacht

Werkbon van slotenmaker met handgeschreven totalen en ondertekening. malafide slotenmaker

Lijst Malafide slotenmakers

Je zou denken dat anno 2024 malafide slotenmakers toch wel verleden tijd moeten zijn, niet is minder waar, helaasch. Onze slotenmakers in

Wat onze klanten over locksmith.nl zeggen

Onze spoed prijzen

Hieronder vind je de all-inclusive tarieven terug die wij rekenen voor het schadevrij openen van een deur bij spoed. U betaalt geen voorrijkosten (daar doen wij niet aan) en ontvangt een gratis vervangend SKG 2 30mm x 30mm Noodslot*!

  • dagtarief (08:00 – 18:00): €120,-
  • avond- en nachttarief (18:00 – 08:00): €195,-
  • weekendtarief (zaterdag, zondag en feestdagen): €225,-

De kosten voor materiaal, zoals een nieuw slot, verschilt per slotenmaker en zijn terug te vinden op het profiel van de slotenmaker in de locksmith.nl app. De prijzen zijn altijd inclusief BTW en reiskosten.

Met spoed een slotenmaker nodig? Gebruik dit spoed-formulier en u krijgt binnen 5 minuten de slotenmaker zelf aan de telefoon!

Alle betalingen verlopen digitaal via het locksmith.nl platform. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Geen spoed? Druk hier voor meer informatie