Wat kost een slotenmaker in Amsterdam?

Inhoud

Slotenmakers en prijzen, een ongelukkig huwelijk. Wij worden dagelijkse gebeld door bedrijven en consumenten die met een sloten probleem of buitensluiting zitten. Erg vervelend als een buitensluiting je overkomt met name in de Randstad als Amsterdam. De malafide slotenmakers liggen in Amsterdam overal op de loer en maken gebruik van de paniek en de urgentie, dat slot moet snel open, kosten wat het kost. Maar wat kost een slotenmaker in Amsterdam? Meer dan eens ontvangen wij verhalen van gedupeerde klanten waarbij soms wel tot € 1000 gerekend wordt voor een simpele buitensluiting. Onacceptabel, maar wat zijn dan wel acceptabele prijzen voor slotenmakers in Amsterdam ?

Voorrijkosten

Veel slotenmakers hanteren voorrijkosten. Dit zijn kosten die gemaakt worden om met het het bestelbusje van de slotenmaker voor te komen rijden. Noem het ‘opdaag’ kosten. De prijzen die hiervoor gehanteerd worden verschillen tussen de €30,- – en €50,-. Niet alle slotenmakers hanteren Voorrijkosten. Het hoeft ook niet perse een signaal te zijn dat je te maken hebt met een malafide slotenmaker, maar bij locksmith.nl rekenen wij geen voorrijkosten voor. Dat vinden wij ongepast of nou ja, in elk geval niet transparant wat onze missie betreft.

Uurtarief

De meeste slotenmakers in Amsterdam hanteren een uur tarief. Meestal communiceren zij dit tarief ex. btw. Goed om daar scherp op te zijn. De tarieven zijn afhankelijk van het tijdstip. Wij zien bij locksmith.nl grote verschillen in de prijzen die in s’avond en in het weekend gehanteerd worden.  Als vuistregel mag je verwachten dat de inzet van de slotenmaker het volgende kost:

  1. kantooruren, tussen de €100 en max €150 per geval
  2. avond, tussen de € 150 en maximaal €200 per geval
  3. weekend, tussen de € 150 en €225 per geval

Bij locksmith.nl hanteren wij gangbare en eerlijke tarieven die wij elke halfjaar bijstellen aan de hand van marktomstandigheden. Factoren als toegenomen brandstof en parkeerkosten (zeker in Amsterdam), schaarste aan gekwalificeerde slotenmakers en inflatie prijzen wij in. Onze prijzen en tarieven voor de inzet van slotenmakers in Amsterdam zijn transparant, inclusief BTW, lekker overzichtelijk!

Vervangingskosten cylinder slot

Het kan voorkomen dat een buitensluiting toch complexer of lastiger is dan aanvankelijk gedacht. Dit gebeurt, uit onze eigen ervaring, in 5% van de gevallen. Het slot kan dan niet non-destructief worden geopend en moet dan worden open geboord. Onze slotenmaker spreekt zijn plan van aanpak altijd met je door zodat je weet wat de opties zijn. In het geval van een buitensluiting waarbij het slot open geboord moet worden moet het slot ook vervangen worden. Afhankelijk van het type slot komt er meerwerk en dus kosten bij. Dit zijn de directe kosten voor het vervangen van een slot. De vervangingsprijs van een slot is afhankelijk van het type slot en de veiligheids norm die voor het slot geld. Ons advies is om in de basis altijd hetzelfde slot inclusief keurmerk terug te plaatsen. Dat wil zeggen dat wij een SKG2 slot altijd zullen vervangen met een slot van gelijkwaardige veiligheidsklasse. Betreft het een kantoor pand of SKG 3 slot dan adviseren wij altijd om ditzelfde slot terug te plaatsen of te upgraden ivm de voorwaarden van de inboedel of opstal verzekeraar. Veelal vereisen verzekeraars een SKG3 slot met certificaat zodat je aan de polisvoorwaarde blijft voldoen.

  1. SKG1, €30 -€40 per slot, ook wel een noodslot genoemd. Locksmith adviseert geen noodslot terug te plaatsen ivm kwetsbaarheid van een dergelijk slot.
  2. SKG2, €40 -€60 per slot
  3. SKG3, €50 -€90 per slot

De prijs van het slot reflecteert doorgaans ook de kwaliteit van het slot. Let er op dat je altijd 3 (Drie!) reserve sleutels mee krijgt.

 

De factuur

Facturen ontvang je van ons digitaal. Wij accepteren in de basis geen cash omdat wij als start-up alles digitaal doen, dus ook de betalingen. Een goede slotenmaker stelt altijd een factuur op. Bij locksmith.nl ontvang je deze digitaal na betaling in je email. Handig voor je verzekering en eigen administratie maar ook voor je garantie. Krijg je geen factuur of een handgeschreven factuur vraag jezelf dan af in hoeverre de slotenmaker uit Amsterdam bonafide is. Let dan met name op de prijs en de tarief regels op de werkbon of factuur.

factuur van slotenmaker
Een malafide slotenmaker werkt met verschillende stelposten om op die wijze de prijs van de werkzaamheden te verhogen.

 

Relevant

Screenshot van een online discussie over slotenmakersdiensten.

Lijst betrouwbare slotenmakers

Het is de missie van locksmith.nl om de malafide slotenmakers buiten de deur te houden. Daarom besteden wij veel tijd en aandacht

Werkbon van slotenmaker met handgeschreven totalen en ondertekening. malafide slotenmaker

Lijst Malafide slotenmakers

Je zou denken dat anno 2024 malafide slotenmakers toch wel verleden tijd moeten zijn, niet is minder waar, helaasch. Onze slotenmakers in

Wat onze klanten over locksmith.nl zeggen

Onze spoed prijzen

Hieronder vind je de all-inclusive tarieven terug die wij rekenen voor het schadevrij openen van een deur bij spoed. U betaalt geen voorrijkosten (daar doen wij niet aan) en ontvangt een gratis vervangend SKG 2 30mm x 30mm Noodslot*!

  • dagtarief (08:00 – 18:00): €120,-
  • avond- en nachttarief (18:00 – 08:00): €195,-
  • weekendtarief (zaterdag, zondag en feestdagen): €225,-

De kosten voor materiaal, zoals een nieuw slot, verschilt per slotenmaker en zijn terug te vinden op het profiel van de slotenmaker in de locksmith.nl app. De prijzen zijn altijd inclusief BTW en reiskosten.

Met spoed een slotenmaker nodig? Gebruik dit spoed-formulier en u krijgt binnen 5 minuten de slotenmaker zelf aan de telefoon!

Alle betalingen verlopen digitaal via het locksmith.nl platform. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Geen spoed? Druk hier voor meer informatie