Hoe herken je een goede slotenmaker?

Inhoud

afgebroken sleutel in slot
afgebroken sleutel in slot van locksmith.nl

Het zal je maar gebeuren, in alle haast verlaat je je woning en vergeet je sleutels. Het overkomt iedereen wel eens. Maar wat moet je doen als je jezelf toch onverhoopt buitensluit? Wij geven drie tips om je op gang te helpen en te voorkomen dat je ten prooi valt van een malafide slotenmaker. Zo voorkom je oplichting of vervelende verassingen aan de deur.

1. De transparante Slotenmaker

Een bonafide, dat wil zeggen: eerlijke slotenmaker, is altijd transparant over zijn prijzen en aanpak. Dit merk je al vanaf je eerste (telefonisch) contact. Een betrouwbare slotenmaker heeft tarieven op zijn slotenmakers website staan, helder en overzichtelijk. Bovendien is een professionele slotenmaker ook professioneel in het contact en de communicatie: helder en duidelijk verstaanbaar aan de telefoon en stelt verdiepende vragen op het moment dat er telefonisch contact is. Daarnaast vraagt een betrouwbare slotenmaker altijd door, immers is voor een goed advies aanvullende informatie nodig over de situatie. Verwacht dus vragen als: welk soort slot zit er op de deur? Is de deur dichtgedraaid op het dagschot of nachtschot en in hoeverre er overige anti-inbraak middelen op de deur geïnstalleerd zijn. De slotenmaker zal dan ook altijd op basis van zijn of haar tarieven en een inschatting van de situatie een telefonisch advies geven.

2. Vaste prijzen

Slotenmakers zijn ondernemers, zij doen dus zaken, en vragen daar een vergoeding voor. Betrouwbare slotenmakers zijn altijd op voorhand helder over hun tarieven. Vraag als consument altijd door: Zijn er aanvullende kosten zoals reis- en voorrijkosten. Vraag ook door naar eventuele vervangingskosten als het slot uitgeboord moet worden. Kost het boren extra geld? Wat kost het vervangen van een slot? Belangrijke zaken om op voorhand uit te vragen om vervelende verassingen te voorkomen! Bij Locksmith.nl zijn wij transparant, alle tarieven zijn terug te vinden op onze slotenmaker tarieven pagina.

3. Je boeren verstand

Vaak kun je aan je onderbuik aanvoelen of het goed zit of niet. Een paar rode vlaggen om de betrouwbare slotenmakers te onderscheiden van de malafide slotenmakers:

 • de website dient er professioneel uit zien en maakt gebruik van echte foto’s ipv stock foto’s.
 • De slotenmaker heeft socialmedia accounts (denk aan Facebook, YouTube kanaal of een Instagram profiel).
 • De slotenmaker heeft een vast telefoonnummer of 085 nummer (als deze landelijke opereert), locksmith.nl is landelijk actief en te bereiken op 085-4000911.
 • De slotenmaker heeft een colofon in de footer van de website of een contact pagina zodat je kunt herleiden waar het kantoor of het bedrijf gevestigd is.

Op zoek naar een betrouwbare slotenmaker in Almere? Ontdek onze top 6 tips om de juiste professional te kiezen en zorg voor een veilige woonomgeving in ons nieuwe blogartikel: Hoe Vind Je Een Betrouwbare Slotenmaker In Almere: Beginnersgids

Relevant

Stijlvol minimalistisch 3D-ontworpen huis met rode accenten.

Sleutels vergeten op vakantie

Ik ga op vakantie, en ik neem: koffer, zwembroek, tandenborstel, haarklem, föhn, zonnenbrandcreme, boeken, ipod, deet, cd-I speler, walkman, basketbal schoenen, lonely

Wat onze klanten over locksmith.nl zeggen

Onze spoed prijzen

Hieronder vind je de all-inclusive tarieven terug die wij rekenen voor het schadevrij openen van een deur bij spoed. U betaalt geen voorrijkosten (daar doen wij niet aan) en ontvangt een gratis vervangend SKG 2 30mm x 30mm Noodslot*!

 • Dagtarief (06:00 – 18:00): €95
 • Avondtarief (18:00 – 00:00): €170,-
 • Nachttarief (00:00 – 06:00): €199,-
   
 • Weekendtarief overdag (06:00 – 18:00) (zaterdag, zondag en feestdagen): €170,-
 • Weekendtarief Nacht (00:00 – 06:00) (zaterdag, zondag en feestdagen): €199,-

 • Voorrijkosten € 24,99
   

*Alle prijzen zijn inclusief BTW
** Dus let op, de voorrijkosten moet je nog wel even erbij rekenen;)

De kosten voor materiaal, zoals een nieuw slot, verschilt per situatie. De slotenmaker bespreekt de kosten voordat de plaatsing of vervanging plaatsvindt. De prijzen zijn altijd inclusief BTW en reiskosten.

Met spoed een slotenmaker nodig? Gebruik dit spoed-formulier en u krijgt binnen 5 minuten de slotenmaker zelf aan de telefoon!

Alle betalingen verlopen digitaal via het locksmith.nl platform. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Geen spoed? Druk hier voor meer informatie