Slot vervangen

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Inhoud

Ik wil mijn slot vervangen

In verschillende situaties is het aan te raden om het slot van uw voordeur of buitendeur te vervangen. Wanneer u net bent verhuisd is het raadzaam om alle sloten te vervangen, want u kunt er vrijwel nooit zeker van zijn dat in het verleden sleutels zijn aangemaakt. Het is een enge gedachte dat een oude bewoner nog een sleutel tot uw koopwoning in handen heeft. Een andere reden om uw slot te laten vervangen is dat uw slot verouderd of zelfs defect is. In dit geval bent u genoodzaakt om een nieuw slot te laten plaatsen. Tenslotte is het vervangen van sloten ook onderdeel van inbraakpreventie. In deze situatie kiest u ervoor om, al dan niet na advies van een gecertificeerde slotenmaker, uw slot te vervangen voor een slot dat meer veiligheid biedt.

Kosten slot vervangen

De kosten voor het vervangen van een slot lopen erg uiteen. De prijs van het vervangen van een slot hangt onder meer af van het type slot, de SKG-score van het slot en de cilindermaat. 

Type sloten

Er zijn drie type cilindersloten te onderscheiden.

  • Insteekslot: dit meest voorkomende slot wordt in de deur gemonteerd
  • Meerpuntssluiting: dit type insteekslot heeft meerdere sluitpunten en biedt extra veiligheid
  • Oplegslot: dit verouderde type slot wordt aan de binnenzijde van de deur gemonteerd

Behalve cilindersloten bestaan er ook pensloten. Dit type slot werkt met metalen pennen in plaats van een cilinder. De sleutel van een penslot heeft vier tanden en is kruisvormig. 

SKG-keurmerk

De meeste sloten beschikken over het SKG-keurmerk van Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Het keurmerk werkt met een sterren systeem:

  • 1 ster: standaard inbraakwerend slot
  • 2 sterren: zwaar inbraakwerende sloten
  • 3 sterren: het slot, de scharnieren, de cilinder en de deur bieden voldoende weerstand tegen inbraak

Cilindermaat

De maat van de cilinder is ook een belangrijke kostenfactor bij het vervangen van een slot. De maat van de cilinder hangt af van de dikte van de deur. Cilindermaten hebben een buitenmaat en een binnenmaat. De standaardmaat is 30mm, maar dit kan oplopen tot bijvoorbeeld 70mm. De kosten voor het vervangen van uw slot zijn daarom hoger bij een dikkere deur.

Een goede slotenmaker vinden voor het vervangen van uw slot

De manier om een goede slotenmaker bij u in de buurt te vinden is te zoeken op locksmith.nl. Locksmith.nl is het platform in Nederland waar u snel en eenvoudig een betrouwbare en bekwame slotenmaker bij u in de buurt vindt. Deze geverifieerde slotenmakers zijn namelijk allemaal gescreend en:

  • Beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
  • Zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK) en beschikken over een geldige aansprakelijkheidsverzekering
  • Worden gewaardeerd door klanten en andere gerenommeerde slotenmakers voor geleverd werk in het verleden

Locksmith.nl is actief in heel Nederland

Indien u uw slot wilt laten vervangen door een geverifieerde slotenmaker, dan bent u bij Locksmith.nl aan het juiste adres. Onze slotenmakers kunnen uw slot vervangen in heel Nederland en in de meeste gevallen zijn we binnen 30 minuten ter plaatse.