Wordt de slotenmaker gedekt door de verzekering?

Inhoud

Lang verhaal kort: ja! Mits je natuurlijk een woning of opstal verzekering hebt afgesloten en voldoet aan de specifieke polisvoorwaarden. Dit kunnen bijvoorbeeld eisen zijn rondom de kwaliteit van de sloten (SKG 3) of er een bon en factuur aanwezig van het oude slot, en de inzet van de slotenmaker. Wil je weten welke verzekeraar dit dekt? Independer heeft een handig overzicht gemaakt van de best passende verzekeraars die slotenmakers kosten dekken.

Beschadigde deur met defect deurbeslag en loshangende deurklink.
Voorbeeld inbraakschade, bron: bndestem.nl

Welke verzekering dekt de slotenmaker?

De verzekering die de slotenmaker inzet dekt is een woonverzekering. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een opstal of inboedel verzekering. Per verzekering en zelfs verzekeraar kan de dekking in de polis verschillen. Over het algemeen zien wij dat de kosten voor het vervangen van een slot door nagenoeg alle inboedelverzekering of opstal verzekering (of een combinatie van beide) gedekt worden. Let er wel op dat het kan zijn dat niet alle slotenmaker kosten worden vergoed. Ook is het natuurlijk van belang om aan alle polisvoorwaarden te voldoen.

Dekt de verzekering ook inbraakschade?

Ja, ook de inbraakschade valt onder de dekking van de woonverzekering polis. Denk hierbij aan schade die is ontstaan aan bijvoorbeeld je slot, de deur of raamkozijnen. Knap vervelend natuurlijk als het je overkomt, maar de schade of de vergoeding zijn over het algemeen ruimschoots voldoende om de herstelkosten te dekken. Ook hiervoor geldt; controleer de polisvoorwaarden! Zo valt er in nagenoeg alle polissen te lezen dat het noodzakelijk is om een ten minimale een SKG 3 sterren slot te hebben en worden overige inbraak preventieve maatregelen zoals veiligheidsbeslag vereist of gestimuleerd. Voldoe je niet aan die eisen (SKG drie sterren slot)  dan kan het zijn dat je claim wordt afgewezen. Via locksmith.nl krijg je altijd een drie sterren SKG slot van M&C, op de digitale factuur met bon & garantie, dat is dus best handig voor je verzekering!

Valt Sleutel kwijt ook in verzekering?

Niet alle verzekeringen dekken de kosten in het geval dat je je sleutel kwijt bent geraakt. Het is in elk geval van belang dat je aangifte doet (dat kan digitaal op de website van de politie) de verzekeraar zal daar naar vragen. Ook niet onbelangrijk, nu je je sleutels kwijt bent, wat ga je doen met het huidige slot? Wij adviseren bij een verloren sleutel om het slot altijd en direct te laten vervangen. Dat heeft twee redenen: de eerste is logisch; geen boeven in huis! De tweede is verzekeringstechnisch relevant, als je niet alle sleutels kunt overleggen, en er sprake is van een inbraak zonder schadesporen dan kan het zomaar zijn dat je verzekering geen dekking biedt omdat je niet aan de polisvoorwaarden voldoet. Dus vervang altijd en meteen je slot. ga je het slot vervangen?  Gebruik dan drie sterren SKG cilinders (dat willen verzekeraars graag) en bewaar de digitaal factuur van locksmith.nl zodat je deze kunt indienen bij je verzekering.

Kan ik via locksmith.nl een slotenmaker inzetten voor verzekerde schade?

Ja, je kunt ons inzetten voor de verzekerde en onverzekerde schade! Het enige verschil is,  dat je in het geval van verzekerde schade de werkzaamheden van onze slotenmaker kunt declareren als claim bij je verzekeraar. Die zal natuurlijk vragen naar de aankoop bon, bon van de slotenmaker etc. Via onze app kan je deze bon inzien of per email. De bon geldt als bewijs voor de verzekering dat je de inbraak herstel werkzaamheden vakkundig hebt uit laten voeren waarna je claim wordt afgehandeld door je verzekeraar.

Relevant

Screenshot van een online discussie over slotenmakersdiensten.

Lijst betrouwbare slotenmakers

Het is de missie van locksmith.nl om de malafide slotenmakers buiten de deur te houden. Daarom besteden wij veel tijd en aandacht

Werkbon van slotenmaker met handgeschreven totalen en ondertekening. malafide slotenmaker

Lijst Malafide slotenmakers

Je zou denken dat anno 2024 malafide slotenmakers toch wel verleden tijd moeten zijn, niet is minder waar, helaasch. Onze slotenmakers in

Wat onze klanten over locksmith.nl zeggen

Onze spoed prijzen

Hieronder vind je de all-inclusive tarieven terug die wij rekenen voor het schadevrij openen van een deur bij spoed. U betaalt geen voorrijkosten (daar doen wij niet aan) en ontvangt een gratis vervangend SKG 2 30mm x 30mm Noodslot*!

  • dagtarief (08:00 – 18:00): €120,-
  • avond- en nachttarief (18:00 – 08:00): €195,-
  • weekendtarief (zaterdag, zondag en feestdagen): €225,-

De kosten voor materiaal, zoals een nieuw slot, verschilt per slotenmaker en zijn terug te vinden op het profiel van de slotenmaker in de locksmith.nl app. De prijzen zijn altijd inclusief BTW en reiskosten.

Met spoed een slotenmaker nodig? Gebruik dit spoed-formulier en u krijgt binnen 5 minuten de slotenmaker zelf aan de telefoon!

Alle betalingen verlopen digitaal via het locksmith.nl platform. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Geen spoed? Druk hier voor meer informatie