Top 10 inbraakmethode – en wat je aan inbraak preventies hier tegen kunt doen.

Inhoud

Er wordt een hoop ingebroken, zoveel. wisten wij al, maar welke technieken gebruiken de boeven? En belangrijker nog, wat hebben wij hiervan geleerd als slotenmakers? Wij sommen de meest voorkomende inbraak methodes voor jullie op. In een wereld waar veiligheid steeds belangrijker wordt – overal een boef op de loer, is het cruciaal om te weten hoe inbrekers te werk gaan en hoe we hun kunnen dwarsbomen.

Cilinder Trekken

Cilinder trekken is een techniek waarbij inbrekers de cilinder uit het slot halen door er een schroef in te draaien en vervolgens kracht uit te oefenen met een trekker. Deze methode is effectief en snel, waardoor het een favoriet is onder inbrekers.

Hoe voorkom je Cilinder trekken

Installeer veiligheidsbeslag met SKG***-keurmerk en anti-kerntrekbeveiliging. Dit type beslag beschermt de cilinder door deze te bedekken, waardoor het voor inbrekers onmogelijk wordt om directe toegang tot de cilinder te krijgen en deze uit het slot te trekken.

Insluipen

Insluipen gebeurt wanneer inbrekers gebruikmaken van openstaande deuren of ramen. Dit vereist minimale inspanning en geen speciaal gereedschap.

Hoe voorkom jeInsluipen

Zorg ervoor dat alle toegangspunten zoals deuren en ramen gesloten en vergrendeld zijn wanneer je niet thuis bent of slaapt. Gebruik sloten met hoge veiligheidsnormen en overweeg een beveiligingssysteem dat inbrekers kan afschrikken.

Kerntrekken

Kerntrekken richt zich op het verwijderen van de kern van het slot met een kerntrekker. Deze methode kan binnen enkele seconden worden uitgevoerd en is effectief tegen oudere sloten.

Hoe voorkom je kerntrekken

Upgrade naar cilindersloten met kerntrekbeveiliging die zijn voorzien van een stalen plaat om de cilinder te beschermen. Kies voor sloten met een SKG***-keurmerk voor de hoogste weerstand tegen deze methode.

Door inzicht te hebben in deze methodes en de juiste preventieve maatregelen te nemen, kun je de veiligheid van je woning aanzienlijk verbeteren. Het is belangrijk om proactief te zijn en niet alleen te vertrouwen op fysieke beveiliging, maar ook goede veiligheidsgewoonten te ontwikkelen en eventueel te investeren in een beveiligingssysteem voor een gelaagde beveiligingsaanpak.

Openbreken van Deur of Raam

Het gebruik van een breekijzer of schroevendraaier om deuren of ramen te forceren. Dit is een brute maar effectieve methode die fysieke zwakheden in hang- en sluitwerk uitbuit.

Hoe voorkom je openbreken van Deur

Investeer in kwalitatief hang- en sluitwerk met een SKG** of SKG***-keurmerk en zorg dat kozijnen stevig zijn. Extra beveiligingsmaatregelen zoals anti-inbraakstrips kunnen ook helpen om deze vorm van inbraak te voorkomen.

Gaatjesboor Methode (No Joke – bestaat echt 🚨)

Het boren van een klein gaatje onder het slot om vervolgens met een speciaal gereedschap de sleutel om te draaien die aan de binnenkant in het slot is achtergelaten.

Hoe voorkom je dat er gaatjes geboord worden in je deur

Gebruik sloten of raamhendels die van buitenaf niet manipuleerbaar zijn en haal altijd de sleutels uit het slot. Sloten met een SKG** of SKG***-keurmerk bieden een goede bescherming tegen deze methode.

Flipperen

Een stuk hard plastic wordt gebruikt om de dagschoot van een deurslot naar binnen te duwen, waardoor inbrekers zonder veel moeite de deur kunnen openen.

Hoe voorkom je flipperen

Zorg dat deuren altijd op het nachtslot gedraaid zijn wanneer je thuis bent of weggaat. Het plaatsen van een anti-flipperslot of secustrip (anti diefstal klem) kan deze methode onmogelijk maken.

Hengelen

Met een lang stuk metaaldraad of een kledinghanger proberen inbrekers via de brievenbus de deurklink naar beneden te trekken.

Hoe voorkom je hengelen

Dubbele sloten gebruiken die niet via de brievenbus te openen zijn en het plaatsen van een brievenbusklep of -beveiliging die voorkomt dat gereedschappen door de opening kunnen.

Bulgaarse Methode

Bij de Bulgaarse methode wordt de cilinder van het slot met gereedschap zoals een tang afgebroken.

Hoe voorkom je Bulgaarse methode

Net als bij cilinder trekken is het aan te raden om veiligheidsbeslag met SKG drie sterren-keurmerk te installeren, dat voorzien is van anti-kerntrekbeveiliging. Dit maakt het afbreken van de cilinder aanzienlijk moeilijker.

Inbraak via Bovenramen

Kleine bovenramen die vaak open worden gelaten voor ventilatie kunnen een toegangspunt voor inbrekers zijn. Deze ramen bieden vaak onvoldoende beveiliging.

Hoe voorkom je inbraak via bovenramen?

Zorg ervoor dat ook kleine ramen goed beveiligd zijn met sloten. Overweeg het installeren van doorklimbeveiliging zoals barrierestangen om te voorkomen dat inbrekers door de kleine openingen kunnen.

Babbeltruc

Inbrekers of dieven gebruiken een smoes om binnen te komen, bijvoorbeeld door zich voor te doen als medewerkers van een nutsbedrijf.

Hoe voorkom je de babeltruc?

Wees altijd kritisch op wie je binnenlaat. Grote NEE – NEE stickers helpen, blaffende honden, gemene peuters of ongeïnteresseerde pubers die deur open doen zal ze leren… En anders; gebruik een deurspion, communicatie via een gesloten deur en installeer eventueel een kierstandhouder (zo’n paperclipjes ketting voor aan de deur) voor extra beveiliging.

Nieuwe Woning/oude sleutels

Sleutel overdracht, vast niet alle sleutels zijn bij de nieuwe eigenaar terecht gekomen. Bij verhuizing naar een nieuwe woning kunnen er nog sleutels in omloop zijn bij vorige bewoners of hun bekenden.

Hoe voorkom je oude sleutels

Door nieuwe sleutels en dus cilinder aan te schaffen en te installeren. Vervang alle sloten bij het betrekken van een nieuwe woning. Dit zorgt ervoor dat alleen u toegang heeft tot uw huis. Let er wel op dat je alle sloten meteen gelijksluitend laat vervangen- wel zo handig als je met een sleutel zowel de voor- als achterdeur kunt bedienen.

Door bovenstaande maatregelen toe te passen, versterkt je de beveiliging van uw huis tegen een breed scala aan inbraakmethodes. Onthoud dat de beste verdediging een combinatie is van fysieke beveiligingsmaatregelen, bewustzijn van potentiële risico’s en een proactieve houding ten aanzien van veiligheid.

Relevant

Screenshot van een online discussie over slotenmakersdiensten.

Lijst betrouwbare slotenmakers

Het is de missie van locksmith.nl om de malafide slotenmakers buiten de deur te houden. Daarom besteden wij veel tijd en aandacht

Werkbon van slotenmaker met handgeschreven totalen en ondertekening. malafide slotenmaker

Lijst Malafide slotenmakers

Je zou denken dat anno 2024 malafide slotenmakers toch wel verleden tijd moeten zijn, niet is minder waar, helaasch. Onze slotenmakers in

Wat onze klanten over locksmith.nl zeggen

Onze spoed prijzen

Hieronder vind je de all-inclusive tarieven terug die wij rekenen voor het schadevrij openen van een deur bij spoed. U betaalt geen voorrijkosten (daar doen wij niet aan) en ontvangt een gratis vervangend SKG 2 30mm x 30mm Noodslot*!

  • dagtarief (08:00 – 18:00): €120,-
  • avond- en nachttarief (18:00 – 08:00): €195,-
  • weekendtarief (zaterdag, zondag en feestdagen): €225,-

De kosten voor materiaal, zoals een nieuw slot, verschilt per slotenmaker en zijn terug te vinden op het profiel van de slotenmaker in de locksmith.nl app. De prijzen zijn altijd inclusief BTW en reiskosten.

Met spoed een slotenmaker nodig? Gebruik dit spoed-formulier en u krijgt binnen 5 minuten de slotenmaker zelf aan de telefoon!

Alle betalingen verlopen digitaal via het locksmith.nl platform. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Geen spoed? Druk hier voor meer informatie