Sloten vervangen? Kies het juiste slot!

Inhoud

Sloten vervangen, is nooit leuk. Laats staan het kiezen van het juiste vervangende slot. Als het gaat om de beveiliging van uw huis, appartement of bedrijf, zijn sloten een van de belangrijkste onderdelen, zo houd je de boeven natuurlijk buiten de deur. Maar met zo veel verschillende soorten sloten zie je soms door de sleutels het bos niet meer (snapje…Sleutel en bos  🤡). In de bouwmarkt kan het kiezen van het juiste slot voor je deur behoorlijk overweldigend zijn. Gelukkig kunnen wij je helpen bij het kiezen van het juiste slot voor uw deur en anders helpt dit artikel je hopelijk op gang!

Locksmith.nl helpt je graag op gang als het gaat om het vervangen van sloten voor je deur.

Welke sloten zijn er allemaal?

Zoveel deuren, zoveel sloten. Het gaat wat ver om alle mogelijke verschillende sloten uiteen te zetten. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van de meest voorkomende sloten in Nerderland. De eerste stap bij het kiezen van het juiste slot voor uw deur is het begrijpen van de verschillende soorten sloten die beschikbaar zijn. De meest voorkomende sloten zijn:

 • Cilindersloten
 • Meerpuntsloten
 • Pensloten
 • Insteeksloten
 • Hangsloten

Cilindersloten

Cilindersloten draaien om het slot te openen en te sluiten. Ze worden meestal gebruikt voor deuren en ramen en zijn relatief eenvoudig te installeren. Deze sloten komen verschillende veiligheidaanduidingen. Het meest veilige slot, dat wil zeggen: het kost een inbreker veel tijd om het te openen, is een SKG 3 sterren slot.

Meerpuntsloten

Meerpuntsloten hebben meerdere bevestigingspunten en bieden extra beveiliging tegen inbraak. Ze worden vaak gebruikt op voordeuren, schuifdeuren en balkondeuren.

Pensloten

Pensloten zijn eenvoudige sloten die vaak worden gebruikt voor binnendeuren. Ze gebruiken een sleutel om een pen uit te schuiven die het slot op zijn plaats houdt.

Insteeksloten

Insteeksloten worden in de deur geplaatst en worden vergrendeld met een sleutel. Ze zijn veiliger dan cilindersloten omdat ze minder kwetsbaar zijn voor inbraak.

Hangsloten

Hangsloten zijn draagbare sloten die aan een ketting of kabel kunnen worden bevestigd. Ze zijn handig voor het beveiligen van fietsen, hekken, poorten en andere items die niet permanent bevestigd zijn. Ook deze sloten komen met verschillen veiligheidsaanduidingen. Het meest bekende, en vaak ook door verzekeraars verplicht is een ART slot klasse 3.

Waar moet je op letten als een sloten vervangt?

Nu we de verschillende soorten sloten hebben besproken, is het tijd om te kijken naar de factoren die bepalen welk slot het beste bij uw deur past. Onze slotenmakers adviseren natuurlijk om het aller beste slot te nemen. Een paar zaken op in de gaten te houden als je een keuze moet maken voor een nieuw slot.

 1. Type deur: Het type deur dat u heeft, bepaalt welk type slot het beste bij uw situatie past. Voor massieve houten deuren zijn bijvoorbeeld meerpuntsloten de beste keuze deze bieden dankzij de drie ingrijppunten in het deurkozijn extra beveiliging.
 2. Beveiligingsniveau: Het beveiligingsniveau dat u nodig heeft, hangt af van het risiconiveau in uw omgeving, woon je in de grote stad? Kies dan voor de zekerheid altijd voor het veiligste slot (SKG niveau 3). Een slotenmaker kan u helpen bij het bepalen van het juiste beveiligingsniveau en het aanbevelen van het beste slot voor uw situatie. Let ook vooral op het deurbeslag, zo voorkom je dat je slachtoffer wordt van de Bulgaarse inbreek methode.
 3. Budget: Sloten variëren in prijs, van budgetvriendelijke cilindersloten tot high-end meerpuntsloten. Een slotenmaker kan u helpen bij het vinden van het juist slot voor het beveiligingsdoel. Maar ook hier geldt, goedkoop slot – is een kwetsbaar slot.

Wil je gebruikmaken van de diensten van locksmith.nl? Bijvoorbeeld voor het plaatsen van een slot? Check dan onze prijzen hier.

Relevant

Stijlvol minimalistisch 3D-ontworpen huis met rode accenten.

Sleutels vergeten op vakantie

Ik ga op vakantie, en ik neem: koffer, zwembroek, tandenborstel, haarklem, föhn, zonnenbrandcreme, boeken, ipod, deet, cd-I speler, walkman, basketbal schoenen, lonely

Wat onze klanten over locksmith.nl zeggen

Onze spoed prijzen

Hieronder vind je de all-inclusive tarieven terug die wij rekenen voor het schadevrij openen van een deur bij spoed. U betaalt geen voorrijkosten (daar doen wij niet aan) en ontvangt een gratis vervangend SKG 2 30mm x 30mm Noodslot*!

 • Dagtarief (06:00 – 18:00): €95
 • Avondtarief (18:00 – 00:00): €170,-
 • Nachttarief (00:00 – 06:00): €199,-
   
 • Weekendtarief overdag (06:00 – 18:00) (zaterdag, zondag en feestdagen): €170,-
 • Weekendtarief Nacht (00:00 – 06:00) (zaterdag, zondag en feestdagen): €199,-

 • Voorrijkosten € 24,99
   

*Alle prijzen zijn inclusief BTW
** Dus let op, de voorrijkosten moet je nog wel even erbij rekenen;)

De kosten voor materiaal, zoals een nieuw slot, verschilt per situatie. De slotenmaker bespreekt de kosten voordat de plaatsing of vervanging plaatsvindt. De prijzen zijn altijd inclusief BTW en reiskosten.

Met spoed een slotenmaker nodig? Gebruik dit spoed-formulier en u krijgt binnen 5 minuten de slotenmaker zelf aan de telefoon!

Alle betalingen verlopen digitaal via het locksmith.nl platform. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Geen spoed? Druk hier voor meer informatie