Is uw slot kapot? Dan komen wij binnen 30 minuten uw kapotte slot reparen! 💨🦸🏻‍♂️

Inhoud

Een kapot slot kan een onverwacht en stressvol probleem zijn, logisch, je komt je woning niet binnen en als het tegenzit werkt het weer ook niet mee. Een kapot slot kan daarom niet alleen de toegankelijkheid van uw woning of bedrijfspand ernstig beïnvloeden, maar vooral ook uw humeur 🤬. Gelukkig staat Locksmith.nl altijd klaar om u te helpen met snelle, betrouwbare en transparante oplossingen; binnen 30 minuten een slotenmaker aan de deur. Maar laten wij eerste even samen checken of uw slot écht kapot is, of toch niettttt (allemaal een onvoldoende).

Kan een Slot Zomaar Kapot Gaan?

Ja, een slot kan zomaar kapot gaan. Slijtage door dagelijks gebruik is een veelvoorkomende oorzaak. Andere factoren kunnen weersinvloeden zijn, zoals roestvorming door vocht, of interne defecten zoals een gebroken veer of cilinderproblemen. Ook onjuist gebruik of forceren van het slot kan leiden tot schade, zo gebruiken veel mensen vaak hun sleuten in het slot als handvat om het de deur open te draaien – niet doen! Hierdoor zet je het cilinderslot en de palletjes (het binnenwerk van het slot) onder onnodige druk, hierdoor verbuigt of het profiel van de cilinder of de interne palletjes waardoor het cilinderslot kapot gaat. Of erger nog: je sleutel krijgt last van metaal moeheid en en breekt af in hetr slot waardoor het slot kapot gaat of de sleutel breekt in het slot – de horror! 😱 In een dergelijk geval is weinig wat je zelf kunt doen, behalve ons bellen natuurlijk (085-4000911).

Kan Sleutel in Slot Niet Omdraaien? En is ie dan stuk?

Wanneer een sleutel niet in het slot omdraait, kan dit wijzen op verschillende problemen, kans is dat er inwendig (dus in het cilinderprofiel van het kapotte slot zelf) iets stuk is gegaan. Het heeft geen zin een om een kapotslot verder te forceren met de sleutel, dit kan namelijk tot het afbreken van de sleutel leiden, dan is het slot niet alleen kapot maar ook onherstelbaar beschadigd. Beetje jammer. Er zijn verschillende oorzaken waardoor een slot kapot kan gaan, het slot kan bijvoorbeeld vervuild zijn met vuil of gruis, waardoor de beweging van de sleutel wordt belemmerd. Een andere mogelijkheid is dat de sleutel verbogen of beschadigd is, of dat het slot zelf interne schade heeft opgelopen. Probeer nooit met geweld de sleutel te draaien, dit kan het probleem verergeren maar dan vallen wij in der herhaling.

Hoe Weet Je of Je Cilinderslot Kapot Is?

Er zijn enkele duidelijke tekenen die erop wijzen dat uw cilinderslot kapot is:

 • De sleutel draait moeilijk of helemaal niet, zelfs na het smeren van het slot. Er is een inwendige blokkade in het cilindersloten zelfs (interne pallen van het slot zijn kapot), het slot moet dan helaas vervangen worden.
 • De sleutel kan zonder weerstand worden gedraaid, maar activeert het slotmechanisme niet. Dan is de meenemer in uw slot kapot, het slot moet vervangen worden.
 • Het slotmechanisme werkt inconsistent, soms wel en soms niet. Het slot kan verwijderd worden, schoongemaakt worden en met slotolie behandelt worden om te voorkomen dat het slot kapot gaat.
 • Zichtbare schade aan de buitenkant van het slot of cilinder. Dit duidt op uitwendig manipulatie van het slot (met andere woorden: een poging tot inbraak 🚨). Vervang het slot voor een sterker en vooral veiliger slot!

Hoe Krijg Je een Kapot Slot Open?

Het openen van een kapot slot vereist vaak de vaardigheden van een professionele slotenmaker. Locksmith.nl gebruikt gespecialiseerde gereedschappen en technieken om het slot schadevrij te openen. In situaties waar het slot niet zonder schade geopend kan worden, zoals bij een ernstig defect, zal de slotenmaker het slot moeten boren en vervangen. Onze slotenmakers adviseren u altijd over de meest geschikte aanpak. Wil je het toch zelf proberen? Wij raden het af,maar het kan wel, lees onze tips over het zelf openen van het kapotte slot.

Bij het eerste teken van problemen is het raadzaam om direct een professionele slotenmaker in te schakelen. Door vroegtijdig in te grijpen, kunt u voorkomen dat u buitengesloten raakt of dat de veiligheid van uw eigendom in het geding komt.

Locksmith.nl begrijpt de frustratie en het ongemak dat een kapot slot met zich meebrengt. Daarom staan we klaar om u snel en efficiënt te helpen, ongeacht het probleem. Onze transparante en klantgerichte service zorgt ervoor dat uw slotprobleem in no-time (binnen 30 minuten ter plaatsen) is opgelost, zodat u weer met een gerust hart verder kunt. Meer weten over onze prijzen of het tarief voor het vervangen van een kapot slot? Neem gerust contact met ons op op 085-4000911

Relevant

Tess van Tessted.com testte Locksmith.nl voor haar buurvrouw

Mezelf buitengesloten

Ik had mezelf buitengesloten in Amsterdam, nou ja ‘ik’, ik niet maar mijn buurvrouw wel. En zoals een goede buur betaamt, schiet

Wat onze klanten over locksmith.nl zeggen

Onze spoed prijzen

Hieronder vind je de all-inclusive tarieven terug die wij rekenen voor het schadevrij openen van een deur bij spoed. U betaalt geen voorrijkosten (daar doen wij niet aan) en ontvangt een gratis vervangend SKG 2 30mm x 30mm Noodslot*!

 • Dagtarief (06:00 – 18:00): €95
 • Avondtarief (18:00 – 00:00): €170,-
 • Nachttarief (00:00 – 06:00): €199,-
   
 • Weekendtarief overdag (06:00 – 18:00) (zaterdag, zondag en feestdagen): €170,-
 • Weekendtarief Nacht (00:00 – 06:00) (zaterdag, zondag en feestdagen): €199,-

 • Voorrijkosten € 24,99
   

*Alle prijzen zijn inclusief BTW
** Dus let op, de voorrijkosten moet je nog wel even erbij rekenen;)

De kosten voor materiaal, zoals een nieuw slot, verschilt per slotenmaker en zijn terug te vinden op het profiel van de slotenmaker in de locksmith.nl app. De prijzen zijn altijd inclusief BTW en reiskosten.

Met spoed een slotenmaker nodig? Gebruik dit spoed-formulier en u krijgt binnen 5 minuten de slotenmaker zelf aan de telefoon!

Alle betalingen verlopen digitaal via het locksmith.nl platform. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Geen spoed? Druk hier voor meer informatie