Veiligheidscertificaat slot

Inhoud

Bij Locksmith.nl krijgen we regelmatig vragen over de veiligheidscertificaten van sloten. Is het beter om een slot mét of zonder veiligheidscertificaat te kiezen? Dit is een belangrijke vraag, vooral in een tijd waarin de beveiliging van ons huis en eigendommen hoog op onze prioriteitenlijst staat. In dit artikel duiken we dieper in de wereld van sloten en veiligheidscertificaten, en leggen we uit waarom een slot met een veiligheidscertificaat, zoals die met SKG 3 sterren, niet alleen een slimme, maar ook een noodzakelijke keuze is voor optimale beveiliging.

Wat zijn Veiligheidscertificaten?

Veiligheidscertificaten voor sloten zijn in wezen kwaliteitslabels die aangeven hoe inbraakwerend een slot is. In Nederland is het SKG-keurmerk (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) het meest bekend. Dit keurmerk classificeert sloten op basis van hun weerstand tegen inbraakpogingen met sterren – één ster voor standaard inbraakwerendheid, twee sterren voor zware inbraakwerendheid, en drie sterren voor extra zware inbraakwerendheid.

M&C Matrix beveiligingskaart met stierlogo.
Met het veiligheid certificaat kan d.m.v. de code een extra slot of sleutel worden aangemaakt.

Waarom kiezen voor sloten met een Veiligheidscertificaat?

De keuze voor een slot met een veiligheidscertificaat biedt meerdere voordelen:

 1. Verhoogde Beveiliging: Sloten met een hogere classificatie, zoals die met SKG 3 sterren, zijn ontworpen om weerstand te bieden tegen geavanceerde inbraakmethoden. Dit betekent dat inbrekers het aanzienlijk moeilijker zullen hebben om uw huis binnen te dringen.
 2. Waardeverhoging van Uw Eigendom: Een goed beveiligd huis is niet alleen aantrekkelijker voor bewoners, maar verhoogt ook de waarde van uw eigendom.
 3. Verzekeringstechnische Voordelen: Veel verzekeraars vereisen het gebruik van gecertificeerde sloten voor het afsluiten van een inboedel- of opstalverzekering. Het gebruik van deze sloten kan leiden tot lagere premies.
 4. Gemoedsrust: Weten dat uw huis optimaal beveiligd is, geeft een onbetaalbare gemoedsrust.

Het extra voordeel van Sleutelduplicatie

Een vaak over het hoofd gezien voordeel van gecertificeerde sloten, zoals die met SKG 3 sterren, is de mogelijkheid tot sleutelduplicatie op een veilige manier. Met een veiligheidscertificaat kunt u bijvoorbeeld bij de slotenfabrikant, zoals M&C Sloten, een duplicaat van uw sleutel bestellen. Dit zorgt ervoor dat u, en alleen u, controle heeft over wie toegang heeft tot uw woning.

Deze sloten vereisen voor het dupliceren van sleutels een speciaal certificaat, wat een extra laag beveiliging biedt. Alleen met dit certificaat kunt u sleutels laten bijmaken, waardoor het risico op ongeautoriseerde duplicaten aanzienlijk wordt verkleind.

Lang verhaal, lekker kort:

De keuze voor een slot met een veiligheidscertificaat is een investering in de veiligheid en gemoedsrust. Bij Locksmith.nl adviseren wij altijd om te kiezen voor sloten met een hoge SKG-classificatie, zoals de 3-sterren sloten. Deze bieden niet alleen een verhoogde weerstand tegen inbraak, maar stellen u ook in staat om op een veilige manier sleutels te dupliceren, waardoor uw huis nog beter beveiligd is.

Of u nu kiest voor een slot met of zonder veiligheidscertificaat, het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de voordelen en beveiligingsniveaus die elk slot biedt. Bij Locksmith.nl staan we klaar om u te adviseren en te voorzien van de beste beveiligingsoplossingen voor uw woning.

Relevant

Tess van Tessted.com testte Locksmith.nl voor haar buurvrouw

Mezelf buitengesloten

Ik had mezelf buitengesloten in Amsterdam, nou ja ‘ik’, ik niet maar mijn buurvrouw wel. En zoals een goede buur betaamt, schiet

Wat onze klanten over locksmith.nl zeggen

Onze spoed prijzen

Hieronder vind je de all-inclusive tarieven terug die wij rekenen voor het schadevrij openen van een deur bij spoed. U betaalt geen voorrijkosten (daar doen wij niet aan) en ontvangt een gratis vervangend SKG 2 30mm x 30mm Noodslot*!

 • Dagtarief (06:00 – 18:00): €95
 • Avondtarief (18:00 – 00:00): €170,-
 • Nachttarief (00:00 – 06:00): €199,-
   
 • Weekendtarief overdag (06:00 – 18:00) (zaterdag, zondag en feestdagen): €170,-
 • Weekendtarief Nacht (00:00 – 06:00) (zaterdag, zondag en feestdagen): €199,-

 • Voorrijkosten € 24,99
   

*Alle prijzen zijn inclusief BTW
** Dus let op, de voorrijkosten moet je nog wel even erbij rekenen;)

De kosten voor materiaal, zoals een nieuw slot, verschilt per slotenmaker en zijn terug te vinden op het profiel van de slotenmaker in de locksmith.nl app. De prijzen zijn altijd inclusief BTW en reiskosten.

Met spoed een slotenmaker nodig? Gebruik dit spoed-formulier en u krijgt binnen 5 minuten de slotenmaker zelf aan de telefoon!

Alle betalingen verlopen digitaal via het locksmith.nl platform. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Geen spoed? Druk hier voor meer informatie