fbpx

Bulgaarse methode, wat is dat?

Inhoud

De Bulgaarse methode, je hoort en leest er veel over, maar wat is die befaamd en beruchte Bulgaarse methode precies? Wij leggen het  uit.

1. De dief zoekt het slechtste slot uit.

Inbraken zijn aan de orde van de dag, erg vervelend als dat gebeurt want het levert schade op, vermissing van spullen en een hoop reparatiewerk. Dieven hebben oog voor voor zwakke sloten, immers willen zijn snel binnen zijn zodat de kans dat ze ontdekt worden zo klein mogelijk blijft. Zodoende scannen dieven de straat af op zoek naar zwakke sloten zonder veiligheidsbeslag om het slot heen. Wat de gemiddelde consument niet realiseert is hoe kinderlijk eenvoudig het is om slecht slot open te breken met alle gevolgen van dien. Hoe slechter of zwakker het slot hoe makkelijker zij binnen zijn! Schakel daarom altijd een slotenmaker in als je twijfels hebt bij de kwaliteit van je slot.

slecht slot
Dit slot heeft geen veiligheidsbeslag en is daarom kwetsbaar voor de Bulgaarse methode.

2. Wat is de Bulgaarse methode?

De Bulgaarse Methode is een techniek waarmee een slot binnen 30 seconden opengebroken kan worden.  Inbrekers doen dit door gebruik te maken van technische materialen die bonafide slotenmakers ook gebruiken. Door een klem op het cilinder slot te zetten wordt het slot met veel kracht (hefboomwerking) geforceerd waardoor uiteindelijk de cilinderbrug breekt en het slot opengedraaid kan worden. De Bulgaarse methode is notoir geworden doordat Oost- Europese dieven gebruik maken van deze techniek, want: snel & effectief.

Bulgaarse methode breekt slot
Door kracht te zetten is de Bulgaarse methode een zeer effectief middel voor dieven om sloten open te breken.

3. Hoe voorkom dat je slachtoffer wordt van de Bulgaarse Methode.

Een deugdelijke, lees: goed slot, is altijd voor van extra beslag. Dit zorg ervoor dat de cilinder van het slot niet uitpuilt waardoor het slot niet geforceerd kan worden. Het is dus altijd verstandig om extra deurbeslag, een goed SKG slot (liefst twee sterren of hoger) en antikerntrek beveiliging te installeren op de sloten. Bovendien helpt het plaatsen van een antidiefstal strip dat het zogenaamde flipperen van een slot niet mogelijk is. Een goede slotenmaker of wij van Locksmith.nl kunnen je daarmee helpen.

 

Bulgaarse methode slot
Het slot wordt door de Bulgaarse methode binnen 30 seconden geforceerd.

 

 

Relevant

Wat onze klanten over locksmith.nl zeggen

Onze spoed prijzen

Hieronder vind je de all-inclusive tarieven terug die wij rekenen voor het schadevrij openen van een deur bij spoed

  • dagtarief (08:00 – 18:00): €120,-
  • avond- en nachttarief (18:00 – 08:00): €195,-
  • weekendtarief (zaterdag, zondag en feestdagen): €225,-

De kosten voor materiaal, zoals een nieuw slot, verschilt per slotenmaker en zijn terug te vinden op het profiel van de slotenmaker in de locksmith.nl app. De prijzen zijn altijd inclusief BTW en reiskosten.

Met spoed een slotenmaker nodig? Gebruik dit spoed-formulier en u krijgt binnen 5 minuten de slotenmaker zelf aan de telefoon!

Alle betalingen verlopen digitaal via het locksmith.nl platform. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Geen spoed? Druk hier voor meer informatie