Welk veilig slot? Welke sloten haten inbrekers?

Inhoud

Wij krijgen regelmatig de vraag van onze klanten: Is mijn slot wel veilig? En hoe weet ik of ik een veilig slot heb?

Sloten komen in verschillende soorten en maten, welk slot wel of niet veilig is is sterk afhankelijk van het type slot, type deur en hoe het deurbeslag is geïnstalleerd. Wij helpen je veilig op weg met drie tips waarmee je een veilig slot kunt onderscheiden van een onveilig slot. Dus, komt ie, 3 sloten adviezen van locksmith.nl voor jou!

 

Welk slot haat de inbreker?

Als je opzoek bent naar een veilig slot, dan zal een goede slotenmaker allereerst willen weten wat er te beveiligen valt. Anders gezet welke deur moet op slot gezet worden? Gaat het om een binnendeur of buitendeur en zijn er al aanvullende maatregelen getroffen? Ieder slot kan open gebroken worden door een inbreker, het is natuurlijk niet voor niets dat slotenmakers bijna elke deur in een handomdraai open kunnen krijgen, daar zijn wij van locksmith.nl dan ook gespecialiseerd in. Maar in essentie is het slot er altijd om een potentiële inbreker het zo moeilijk mogelijk te maken. Hoe veiliger het slot, hoe meer tijd de inbreker nodig heeft om het slot open te breken. Is het een slot met antikerntrek beslag, dan moet er vaak geboord worden, dat maakt herrie en neemt tijd in beslag waardoor de pakkans voor de inbreker toeneemt. Een potentiële inbreker loopt dan ook met een grote boog om veilige sloten heen, want: boren maakt herrie en kost tijd.

1. Antidiefstal strip

Een antidiefstal strip is een metalen veiligheid strip in de sponning van de deur wat maakt dat je een veilig slot hebt. Doormiddel van deze strip wordt voorkomen dat een inbreker een deur kan open flipperen. Het gebeurt maar al te vaak dat een deur wordt dicht gedaan zonder deze op slot te draaien. De deur lijkt dan goed dicht te zijn maar zit dan op het ‘ dagschot’, de sleutel is niet omgedraaid waardoor een inbreker makkelijk met een pasjes de deur kan open flipperen. Dit gaat zo makkelijk dat je binnen enkelen seconden (!) de deur hebt open geflipperd. Dat flipperen gebeurt door een plastic kaart met siliconen spray te oliën en deze tussen de deur en de sponning te steken en met kracht langs het slot omhoog te trekken. binnen no time is het slot open. Een anti diefstal klem voorkomt dat er ruimte is tussen het slot en de deur waardoor de pas er niet in te steken is, flipperen kan dus niet, veilig slot dus! Lekker peuh!

 

2. Veiligheidsbeslag

De Bulgaarse methode… Weleens van gehoord? In het oostblok zijn de dievenbendes hier dol op. Met een speciaal stuk gereedschap wordt het uitpuilende deel van het cilinder slot beet gepakt en geklemd, door hier met een hefboom kracht te zetten breekt de brug van het cilinderslot. Het gebroken slot wordt er dan uitgeplukt waarna er met simpele schroevendraaier het slot geopend kan worden. Das pech, slot weg! Vaak is er maar een paar millimeter uitstulping nodig om het slot klem te pakken en te forceren. Hoe je de Bulgaarse methode kunt voorkomen is daar gebruik te maken van veiligheidsbeslag. Dit veiligheidsbeslag valt over de ‘mond’ van het cilinderslot waardoor de Bulgaarse methode geen kans van slagen heeft, er is namelijk geen uitstulpend cilinderslot waarop de klem gezet kan worden. Veiligheidsbeslag is dus een must op alle deur sloten!

Onveilig slot Bulgaarse methode
Het uitstulpen van het cilinder slot maakt een slot kwetsbaar voor de Bulgaarse methode.

 

3. Antikerntrekbeslag

We zijn er nog niet, een beetje boef laat zich ondanks een antidiefstalstrip en veiligheidsbeslag niet zo maar ontmoedigen. De inbreker heeft nog een truc in de trukendoos over: de accuboor! Met een krachtige accubuur en een speciaal boortje kan de cilinder van het slot uitgeboord worden en de cilinder van binnen beschadigd worden en middels een schroefkop als het ware uit het slot getrokken worden door kracht te zetten. Het slot, zeker in het geval van SKG2 of lager, kan dan makkelijk breken waarna met een schroevendraaier het slot opengebroken wordt. Antikerntrekbeslag voorkomt dit doordat de opening van het slot vernauwd wordt, de boor past er dus niet in! Slim! Je kunt er als het ware alleen je sleutel er nog maar net doorheen steken. Antikerntrekbeslag voorkomt dan ook dat de deur makkelijk geopend kan worden. Let wel, deuren met antikerntrekbeslag, veiligheidsbeslag en antidiefstalstrip zijn een nachtmerrie voor inbrekers en slotenmakers, want die moeten met een hoop herrie en chirurgische precisie het slot van binnenuit uitfrezen… En dat is vaak een beste klus, maakt een hoop herrie en het slot en de cilinder moeten volledig vervangen moet worden. Onze locksmith’s helpen je graag!

 

Heb je alles? Dus een Antidiefstal strip, Veiligheidsbeslag en Antikerntrekbeslag dan loopt een inbreker in hele grote boog om je huis heen, precies zoals wij het graag zien!

Relevant

Screenshot van een online discussie over slotenmakersdiensten.

Lijst betrouwbare slotenmakers

Het is de missie van locksmith.nl om de malafide slotenmakers buiten de deur te houden. Daarom besteden wij veel tijd en aandacht

Werkbon van slotenmaker met handgeschreven totalen en ondertekening. malafide slotenmaker

Lijst Malafide slotenmakers

Je zou denken dat anno 2024 malafide slotenmakers toch wel verleden tijd moeten zijn, niet is minder waar, helaasch. Onze slotenmakers in

Wat onze klanten over locksmith.nl zeggen

Onze spoed prijzen

Hieronder vind je de all-inclusive tarieven terug die wij rekenen voor het schadevrij openen van een deur bij spoed. U betaalt geen voorrijkosten (daar doen wij niet aan) en ontvangt een gratis vervangend SKG 2 30mm x 30mm Noodslot*!

  • dagtarief (08:00 – 18:00): €120,-
  • avond- en nachttarief (18:00 – 08:00): €195,-
  • weekendtarief (zaterdag, zondag en feestdagen): €225,-

De kosten voor materiaal, zoals een nieuw slot, verschilt per slotenmaker en zijn terug te vinden op het profiel van de slotenmaker in de locksmith.nl app. De prijzen zijn altijd inclusief BTW en reiskosten.

Met spoed een slotenmaker nodig? Gebruik dit spoed-formulier en u krijgt binnen 5 minuten de slotenmaker zelf aan de telefoon!

Alle betalingen verlopen digitaal via het locksmith.nl platform. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Geen spoed? Druk hier voor meer informatie