Malafide slotenmakers herkennen

Inhoud

Malafide Slotenmakers, herken ze!

Als u ooit buitengesloten bent van uw huis of kantoor, heeft u misschien de diensten van een slotenmaker nodig. Het kan gebeuren dat u de sleutel verliest, of dat u de sleutel binnen in het slot laat zitten. Een professionele slotenmaker (Lees; iemand die eerlijk, transparant en vakbekwaam is)  kan u snel helpen om weer binnen te komen tegen een eerlijke prijs.

Eerder schreven wij over hoe herken je een betrouwbare slotenmaker  maar helaas zijn er ook malafide slotenmakers die misbruik maken van uw kwetsbare situatie een veel voorkomend probleem. Deze oplichters doen zich voor als professionele slotenmakers, maar ze hebben geen erkenning (alhoewel het een vrij beroep is in Nederland), geen verzekering, en vaak hebben ze zelfs geen enkele ervaring (de klassieke beunhaas 🐰). Ze gebruiken vaak agressieve tactieken om u te laten betalen voor diensten die u niet nodig heeft of die helemaal niet worden uitgevoerd. In dit artikel gaan we in op de gevaren van malafide slotenmakers, hoe u ze kunt herkennen en hoe u uzelf kunt beschermen tegen oplichting.

Hoe werken malafide slotenmakers?

Malafide slotenmakers gebruiken verschillende trucs om u te laten betalen voor diensten die u niet nodig heeft of die helemaal niet worden uitgevoerd. Wij geven je vier tips hoe je een malafide slotenmaker kunt herkennen:

  1. Loktarieven: Malafide slotenmakers adverteren vaak met lage tarieven om u naar hun bedrijf te lokken. Zodra ze bij u zijn, beginnen ze echter extra kosten in rekening te brengen voor diensten die normaal gesproken bij de basisprijs zijn inbegrepen. Dit kan u uiteindelijk honderden euro’s kosten. Wil je wat een slotenmaker gemiddeld kost? Leest hier alles over de prijzen van een slotenmaker in Amsterdam.
  2. Bait-and-switch: Een andere truc die malafide slotenmakers gebruiken, is de bait-and-switch tactiek. Ze adverteren een lage prijs voor een bepaalde dienst, maar zodra ze bij u zijn, zeggen ze dat de kosten veel hoger zijn dan geadverteerd. Dit is een oneerlijke en onethische praktijk.
  3. Schade aan uw slot: Malafide slotenmakers kunnen ook opzettelijk schade toebrengen aan uw slot, zodat u meer geld moet betalen voor reparaties. Dit kan variëren van het gebruik van verkeerde gereedschappen tot het opzettelijk beschadigen van uw slot.
  4. Onnodige vervanging van sloten: Malafide slotenmakers kunnen u ook vertellen dat uw sloten moeten worden vervangen, zelfs als dit niet het geval is. Dit kan leiden tot onnodige kosten voor u.

Wil je meer weten over onze diensten? Of wil je weten wat de prijzen van www.locksmith.nl, dan kan je hier ons slotenmaker prijs overzicht vinden.

 

Relevant

Screenshot van een online discussie over slotenmakersdiensten.

Lijst betrouwbare slotenmakers

Het is de missie van locksmith.nl om de malafide slotenmakers buiten de deur te houden. Daarom besteden wij veel tijd en aandacht

Werkbon van slotenmaker met handgeschreven totalen en ondertekening. malafide slotenmaker

Lijst Malafide slotenmakers

Je zou denken dat anno 2024 malafide slotenmakers toch wel verleden tijd moeten zijn, niet is minder waar, helaasch. Onze slotenmakers in

Wat onze klanten over locksmith.nl zeggen

Onze spoed prijzen

Hieronder vind je de all-inclusive tarieven terug die wij rekenen voor het schadevrij openen van een deur bij spoed. U betaalt geen voorrijkosten (daar doen wij niet aan) en ontvangt een gratis vervangend SKG 2 30mm x 30mm Noodslot*!

  • dagtarief (08:00 – 18:00): €120,-
  • avond- en nachttarief (18:00 – 08:00): €195,-
  • weekendtarief (zaterdag, zondag en feestdagen): €225,-

De kosten voor materiaal, zoals een nieuw slot, verschilt per slotenmaker en zijn terug te vinden op het profiel van de slotenmaker in de locksmith.nl app. De prijzen zijn altijd inclusief BTW en reiskosten.

Met spoed een slotenmaker nodig? Gebruik dit spoed-formulier en u krijgt binnen 5 minuten de slotenmaker zelf aan de telefoon!

Alle betalingen verlopen digitaal via het locksmith.nl platform. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Geen spoed? Druk hier voor meer informatie