Malafide slotenmakers herkennen

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Inhoud

Malafide Slotenmakers, herken ze!

Als u ooit buitengesloten bent van uw huis of kantoor, heeft u misschien de diensten van een slotenmaker nodig. Het kan gebeuren dat u de sleutel verliest, of dat u de sleutel binnen in het slot laat zitten. Een professionele slotenmaker (Lees; iemand die eerlijk, transparant en vakbekwaam is)  kan u snel helpen om weer binnen te komen tegen een eerlijke prijs.

Eerder schreven wij over hoe herken je een betrouwbare slotenmaker  maar helaas zijn er ook malafide slotenmakers die misbruik maken van uw kwetsbare situatie een veel voorkomend probleem. Deze oplichters doen zich voor als professionele slotenmakers, maar ze hebben geen erkenning (alhoewel het een vrij beroep is in Nederland), geen verzekering, en vaak hebben ze zelfs geen enkele ervaring (de klassieke beunhaas 🐰). Ze gebruiken vaak agressieve tactieken om u te laten betalen voor diensten die u niet nodig heeft of die helemaal niet worden uitgevoerd. In dit artikel gaan we in op de gevaren van malafide slotenmakers, hoe u ze kunt herkennen en hoe u uzelf kunt beschermen tegen oplichting.

Hoe werken malafide slotenmakers?

Malafide slotenmakers gebruiken verschillende trucs om u te laten betalen voor diensten die u niet nodig heeft of die helemaal niet worden uitgevoerd. Wij geven je vier tips hoe je een malafide slotenmaker kunt herkennen:

  1. Loktarieven: Malafide slotenmakers adverteren vaak met lage tarieven om u naar hun bedrijf te lokken. Zodra ze bij u zijn, beginnen ze echter extra kosten in rekening te brengen voor diensten die normaal gesproken bij de basisprijs zijn inbegrepen. Dit kan u uiteindelijk honderden euro’s kosten. Wil je wat een slotenmaker gemiddeld kost? Leest hier alles over de prijzen van een slotenmaker in Amsterdam.
  2. Bait-and-switch: Een andere truc die malafide slotenmakers gebruiken, is de bait-and-switch tactiek. Ze adverteren een lage prijs voor een bepaalde dienst, maar zodra ze bij u zijn, zeggen ze dat de kosten veel hoger zijn dan geadverteerd. Dit is een oneerlijke en onethische praktijk.
  3. Schade aan uw slot: Malafide slotenmakers kunnen ook opzettelijk schade toebrengen aan uw slot, zodat u meer geld moet betalen voor reparaties. Dit kan variëren van het gebruik van verkeerde gereedschappen tot het opzettelijk beschadigen van uw slot.
  4. Onnodige vervanging van sloten: Malafide slotenmakers kunnen u ook vertellen dat uw sloten moeten worden vervangen, zelfs als dit niet het geval is. Dit kan leiden tot onnodige kosten voor u.

Wil je meer weten over onze diensten? Of wil je weten wat de prijzen van www.locksmith.nl, dan kan je hier ons slotenmaker prijs overzicht vinden.

 

Relevant

Wat onze klanten over locksmith.nl zeggen

Onze prijzen

Hieronder vind je de tarieven terug die wij rekenen voor het schadevrij openen van een deur. 

  • dagtarief (08:00 – 18:00): €120,-
  • avond- en nachttarief (18:00 – 08:00): €150,-
  • weekendtarief (zaterdag en zondag): €160,-

De kosten voor materiaal, zoals een nieuw slot, verschilt per slotenmaker en zijn terug te vinden op het profiel van de slotenmaker in de locksmith.nl app. De prijzen zijn altijd inclusief BTW.

Alle betalingen verlopen digitaal via het locksmith.nl platform. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.