Nachtschoot

Inhoud

Een nachtschoot is een onderdeel van een slot dat helpt je deur op slot te doen zodat niemand zomaar binnen kan komen. Het werkt heel simpel, maar het is super belangrijk voor de veiligheid van je huis. Draai je deur dicht en draai het slot ook dicht, dan staat die op het nachschoot en is de deur veilig gesloten.

Nachtschoot

Laten we beginnen bij wat een nachtschoot eigenlijk is. Stel je voor dat je je deur dichtdoet. De nachtschoot is dat dikke, beweegbare stuk metaal dat uit de zijkant van de deur schuift en in het kozijn past. Het zorgt ervoor dat de deur niet zomaar opengemaakt kan worden, zelfs niet als iemand de klink omlaag duwt. Bij cilindersloten, die je vaak op deuren ziet, werkt de nachtschoot samen met een cilinder – dat is waar je je sleutel insteekt. Als je de sleutel omdraait, beweegt de nachtschoot: naar buiten om de deur op slot te doen of naar binnen om ‘m weer te openen. Dit is omdat binnenin het slot een mechanisme zit dat reageert op jouw sleutel. Alleen de juiste sleutel kan ervoor zorgen dat de nachtschoot beweegt zoals jij dat wilt.

Waarom is een nachtschoot zo belangrijk?

Nou, het maakt je deur veel veiliger. Doordat de nachtschoot vrij diep in het kozijn gaat, is het heel lastig voor iemand om zonder sleutel je deur open te krijgen. Zelfs een flinke trap tegen de deur is meestal niet genoeg om een goede nachtschoot te breken. Veel nachtschoten hebben tegenwoordig extra beveiligingsfuncties. Zo zijn er cilindersloten die je niet zomaar kunt openboren of die bescherming bieden tegen zogenaamde ‘lockpicking’, waarbij iemand probeert het slot zonder sleutel te openen.

Relevant

Tess van Tessted.com testte Locksmith.nl voor haar buurvrouw

Mezelf buitengesloten

Ik had mezelf buitengesloten in Amsterdam, nou ja ‘ik’, ik niet maar mijn buurvrouw wel. En zoals een goede buur betaamt, schiet

Screenshot van een online discussie over slotenmakersdiensten.

Lijst betrouwbare slotenmakers

Het is de missie van locksmith.nl om de malafide slotenmakers buiten de deur te houden. Daarom besteden wij veel tijd en aandacht

Wat onze klanten over locksmith.nl zeggen

Onze spoed prijzen

Hieronder vind je de all-inclusive tarieven terug die wij rekenen voor het schadevrij openen van een deur bij spoed. U betaalt geen voorrijkosten (daar doen wij niet aan) en ontvangt een gratis vervangend SKG 2 30mm x 30mm Noodslot*!

  • Dagtarief (06:00 – 18:00): €95
  • Avondtarief (18:00 – 00:00): €170,-
  • Nachttarief (00:00 – 06:00): €199,-
     
  • Weekendtarief overdag (06:00 – 18:00) (zaterdag, zondag en feestdagen): €170,-
  • Weekendtarief Nacht (00:00 – 06:00) (zaterdag, zondag en feestdagen): €199,-

  • Voorrijkosten € 24,99
     

*Alle prijzen zijn inclusief BTW
** Dus let op, de voorrijkosten moet je nog wel even erbij rekenen;)

De kosten voor materiaal, zoals een nieuw slot, verschilt per slotenmaker en zijn terug te vinden op het profiel van de slotenmaker in de locksmith.nl app. De prijzen zijn altijd inclusief BTW en reiskosten.

Met spoed een slotenmaker nodig? Gebruik dit spoed-formulier en u krijgt binnen 5 minuten de slotenmaker zelf aan de telefoon!

Alle betalingen verlopen digitaal via het locksmith.nl platform. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Geen spoed? Druk hier voor meer informatie